Még lehet jelölni a 2020-as Cum Gratia díjra

A díjat azok az aktív vagy nyugdíjas pedagógusok kaphatják meg-évente egy fő-akik Kiskunhalason alap-illetve középfokú oktatásban dolgoztak. A díj hangsúlyozottan nem szakmai, azt volt diákok írásos javaslatai alapján egy 5 tagú grémium ítéli oda.
 
A CUM GRATIA díj átadására minden év novemberében, Erzsébet nap környékén kerülne sor. Az időpont nem véletlen, ezzel is szeretne tisztelegni az Öregdiákok Halasi Egyesülete a volt Alsóvárosi Iskola egykori nagyszerű tanító nénije, Csiszér Erzsébet emléke előtt. Az egyesület reményei szerint sokaknak meg volt a maga Erzsike Nénije, így bíznak benne, hogy kezdeményezésük sokaknak elnyeri a támogató tetszését.
 

CUM GRATIA  díj odaítélésének szabályai

 
A  díjra a jelöléseket szept. 30-ig lehet megtenni, írásban a Jelülés menüpont alatt, vagy emailben, az oregdiak@gmail.hu, de levélben is elküldhetik a következő címre: Öreg Diákok Halasi Egyesülete, 6400 Kiskunhalas, Sétáló utca 8. címre. A jelölés tartalmazza a jelölő nevét, a jelölt nevét, iskoláját, mikor volt a tanítványa és mindenek előtt egy minél részletesebb indoklást.

A díj odaítélése úgy történik, hogy a három legtöbb jelölést kapott pedagógus közül az erre megválasztott 5 tagú grémium az írásos indoklások alapján kiválasztja az az évi díjazottat. A másik két jelölt mindaddig lehetséges díjazottnak számít, amíg az adott évben a három legtöbb jelölést kapott között szerepel. Jelölni lehet minden alap-és középfokú oktatásban, Kiskunhalason dolgozó vagy dolgozott aktív vagy nyugdíjas pedagógust.

Posztumusz díjat nem adunk ki. Minden 30. életévét betöltött, volt halasi diák jelölhet, legyen bárhol is a világban. A díjat minden év novemberében, Erzsébet nap környékén kívánjuk átadni ünnepélyes keretek között. A díj hangsúlyozottan nem szakmai, odaítélésében csak és kizárólag a volt és hálás diákok jelölése a mérvadó.