Dr. Kiss Lászlóné otthonában vette át a Cum Gratia díjat

Az Öreg Diákok Halasi Egyesületének grémiuma október 14-én ült össze és döntött az idei Cum Gratia díjas személyéről. Nem voltak könnyű helyzetben, mert több kiváló jelölt közül kellett választani, de hosszas mérlegelés után egyhangúlag 2020. kitüntetettjének a Szilády Áron és a Bibó István Gimnáziumok egykori kiváló magyar-latin szakos tanárát, pedagógusát, Dr. Kiss Lászlóné Patrit választották.

A tanárnő a járványhelyzetre való tekintettel, valamint egészségének védelme érdekében a díjat szűk  családi körben, lánya és unokái társaságában, az otthonában vette át csütörtökön délután Kovács Sándortól, az egyesület elnökétől.

Dr. Kiss Lászlóné 1939. január 19-én született Kalocsán. Az egyetem elvégzése utána  Szilády Áron Gimnáziumban, majd a Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban tanított, mint magyar-latin szakos tanár.

Egyik javaslattevő diákjának gondolatai: …”A szaktanári és osztályfőnöki munkán túl emberileg is sokat adott, segített nekem, nekünk. Odafigyelt ránk, gondoskodott rólunk, bábáskodott pályaválasztásunknál, és később is figyelemmel kísérte életünk alakulását .A kamasz és az ifjúkorhatárán, vagy ez utóbbiba éppen belekerülve, sokszor kerestük meg őt tanácsért, vagy csak egy jó beszélgetésre. Mindig volt ránk ideje és értő figyelme is! Bizony néha „akkor is figyelt ránk amikor mi azt nem nagyon akartuk”, de utólag úgy látjuk, többnyire igaza volt, még ha ezt akkor nem is mindig ismertük el. Rákérdezett az okra, ha szomorú volt valamelyikünk, együtt örült, nevetett –ahogy ő mondta: „rötyögött”-velünk, ha annak volt az ideje. Ma már –saját tapasztalatainkon átszűrve – tudjuk, hogy ez a jó tanár, az igazi pedagógus egyik legfontosabb ismérve.”